Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп скочи в защита на големия съперник Манчестър Юнайтед преди дербито между двата най-успешни клуба в Англия в понеделник. "Червените дяволи" бяха съсипани от критики след катастрофалната загуба от Брентфорд с 0:4 преди седмица, а Клоп разкри, че се е ядосал от думите на бившия нападател на Астън Вила Габи Агбонлахор.

"Понякога забравяме всъщност колко добри са Брентфорд. Гледах първото полувреме на мача тук (на базата на Ливърпул) и след това тръгнах с колата към вкъщи и слушах коментарите на Габи Агбонлахор по talkSPORT. В първата ми година тук той загуби срещу нас с 0:6. Тогава не си спомням той е да е бил изключително устойчив психически. Когато чух какво каза в това предаване, бях близо до това да се обадя и да му кажа, че напълно е забравил, че и той е бил футболист някога", коментира Клоп.

"Когато гостуваш на Юнайтед, никога не е лесно. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Бих предпочел да играя срещу тях, след като са спечелили с 5:0. Ние направихме две равенства, така че не знам кой има по-лош старт на сезона. Те имат невероятна класа в предни позиции. Те изграждат нов отбор и трябва да променят много неща, а това не е лесно", каза още треньорът на мърсисайдци.

Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул в понеделник от 22:00 часа българско време.